Home » Shiatsu therapie
Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. Shi = vinger en Atsu = druk.

Shiatsu is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht van het lichaam stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam.

Door middel van diverse technieken probeert een shiatsumasseur het lichaam in balans te krijgen. Dit gebeurt door gebruik te maken van hand-, ellenboog-, knie- en duimdruk.

Veel verschillende massagetechnieken worden toegepast op diverse delen van het lichaam. Er wordt gewerkt op verschillende zones en met acupunctuurpunten, waarmee een diep werkend effect op het lichaam bereikt wordt.

Shiatsu is een beetje te vergelijken met acupunctuur. Bij Shiatsu wordt er in tegenstelling tot acupunctuur niet met naalden maar met de hand gewerkt. De achtergrond van Shiatsu en acupunctuur ligt in de Traditionele Chinese Geneeswijze.

Shiatsu is een energetische massage, waarbij rechtstreeks naar de Qi (energie) van een persoon wordt gekeken.

Dit is een heel gewoon standpunt in de oosterse filosofie. Door bepaalde drukpunten te stimuleren gaat de Qi weer stromen, waardoor klachten kunnen verminderen. Shiatsu is al eeuwen oud en oorspronkelijk was het een volksgeneeskunde.  Inmiddels heeft het zich ontwikkeld tot een volwaardige therapievorm. Shiatsu is een holistische therapie, wat wil zeggen dat lichaam en geest als één geheel benaderd worden.

Het geeft warmte en een zorgzame aanraking. Een belangrijk aspect nu de medische zorg zo hi-tech en gespecialiseerd geworden is. Waarin er steeds minder tijd en aandacht voor de patiënt is.

Het hectische dagelijkse leven is een enorme bron van stress, waar uiteindelijk lichaam en geest hun tol voor betalen.  Shiatsu geeft een stuk ontspanning terug.

Wat kun je verwachten van een Shiatsu behandeling bij mij?

Niet iedereen is bekend met shiatsu vandaar dat ik kort uitleg hoe een behandeling in zijn werk gaat.

Je komt bij mij binnen en dan beginnen we met een anamnese waarin je aangeeft wat jouw klachten zijn. De anamnese is vrij uitgebreid, ik vraag naar je medische geschiedenis, je huidige klachten, slaap en eetgewoontes etc. Daarna gaan we verder op de futon.

IMG_5277

Een futon is een dikke mat gevuld met stevig katoen. Hierop vindt de massage plaats.  Ik werk afwisselend op een massagetafel en op een futon.

De massage wordt soms over kleding heen gegeven. Het is daarom wel belangrijk makkelijk zittende kleding te dragen. Een trainingsbroek,

IMG_5284