Menopauze

De een is er zo klaar mee en de ander heeft er veel last van, de menopauze.

Waar de één schijnbaar geen klachten ervaart van de overgang heeft juist een ander er veel last van. Tot zelfs extreem veel last. Het varieert van een paar opvliegers per dag tot vier per uur en alles wat daartussenin zit. Dat zijn niet de enige klachten waar vrouwen last van hebben. 

Een lijstje:

 • Stemmingswisseling 
 • Angsten
 • Paniekaanvallen
 • Gewrichtsklachten 
 • Slapeloosheid
 • Nachtzweten
 • Concentratiestoornissen 
 • Burn-out klachten

Dat is maar een kleien greep uit de klachten die vrouwen ervaren tijdens de menopauze. 

De overgang bestaat uit een aantal stadia. Het begint met de perimenopauze, dit is de periode voorafgaand aan de laatste menstruatie. Je zult merken dat je hier al wat klachten begint te krijgen. Je menstruatie wordt onregelmatiger of deze wordt zwaarder. Je begint soms al wat slechter te slapen.

Deze periode wordt gevolgd door de menopauze. Dit is de periode waarin je je laatste menstruatie hebt. 

Na een jaar ga je naar de postmenopauzale periode. Normaal gezien zouden al je overgangsklachten over moeten zijn. Helaas is ook dit voor veel vrouwen niet het geval. 

Gelukkig is er wel wat aan te doen! 

Blijf niet met je klachten rondlopen maar doe er wat mee.

Je kunt zelf met de juiste voeding en genoeg rust al een hele verbetering bewerkstelligen. Maar dit is niet altijd voldoende. In mijn praktijk help ik vrouwen met hun klachten. Ik zorg ervoor dat je je weer lekker in je vel gaat voelen, dat je veel minder overgangsklachten zult ervaren. 

Denk jij nu dat wil ik ook? Dat kan.

Ik heb een speciaal programma ontwikkeld die jou door de menopauze heen helpt.

Mijn programma bestaat uit een online gedeelte en een aantal behandelingen bij mij in de praktijk. We gaan kijken waar bij jou de stress vandaan komt, wat je overgangsklachten zijn, wat je valkuilen zijn, waar je energie van krijgt en je krijgt tips en trucs om weer rust in je hoofd en lijf te krijgen. 

Wil jij graag je weer lekker in je vel voelen?

Wil jij weer kunnen slapen?

Wil jij je weer fit en energiek voelen? 

Wil jij zelf werken aan je gezondheid?

Dat kan met mijn programma:

Samen gaan we aan het werk om jou weer levensvreugde en energie te geven. 

Denk jij dat je in de overgang zit of heb je het gevoel dat je een burn-out hebt? 

De meeste van jullie zullen denken, nee hoor! Totaal niet, maar als je even bij jezelf nagaat…. Heb je dan echt geen stress?? 

Of denk je nou… misschien wel een beetje… of misschien toch wel iets meer dan een beetje….

Volgens het artikel op gezondheidsplein  is stress “gewoon spanning”. 

Maar als stress te lang aanhoudt, dán wordt het ongezond en moet je er iets aan doen.

Wanneer een stressvolle situatie te lang duurt of meerdere stressvolle situaties elkaar te snel opvolgen, heeft je lichaam geen tijd om zich te herstellen. De stress stapelt zicht op totdat het teveel wordt en je er echt last van krijgt met uiteindelijk een burn-out tot gevolg. Helemaal als je al in de menopauze zit. Je lichaam is aan het veranderen, het is eigenlijk een omgekeerde puberteit. Je hormonen gaan alle kanten op, het ene moment heb je het koud en het volgende moment breekt het zweet je uit. Ook dit doet is een aanslag op je lichaam. 

Dan moet je goed voor jezelf zorgen. De stress verminderen, fysiek moet je even iets minder eisen gaan stellen aan wat je wel en niet kunt doen. Eigenlijk is dit een transitie periode waar je van vruchtbare vrouw overgaat naar wijze vrouw. Net zoals we pubers een beetje moeten ontzien met al hun emoties en schommelende hormonen moeten vrouwen in de overgang dit ook. 

 • Lichamelijke klachten
 • Psychische klachten

Lamlendig na je werk op de bank hangen, alles is je te veel en ‘s morgens ga je met veel goede moed weer aan het werk om een uur later te beseffen dat je het allemaal niet zo helder meer ziet en desondanks blijf je maar doorgaan. 

Jouw overgangsklachten worden steeds erger in plaats van dat ze nu eindelijk eens minder worden, je hebt de hele dag opvliegers, dan heb je het weer steenkoud en daarna ben je compleet uitgeput en je weet dat je weer een slechte nacht tegemoet gaat.

Je ligt de halve (of hele) nacht wakker, compleet uitgeput en toch maar niet in slaap kunnen vallen. Draaien, woelen, uit bed, wat drinken en weer opnieuw proberen, overigens zonder veel resultaat. 

Je wordt ’s nachts regelmatig drijfnat wakker en je bent er klaar mee dat je meerdere keren per nacht je bed moet verschonen. 

Uit het niets word je boos! Thuis ‘ontplof’ je regelmatig, je valt uit naar je kinderen en naar je partner om vervolgens 5 minuten later je excuses aan te bieden omdat je het zo allemaal niet bedoelde (de zoveelste keer in de laatste tijd). 

De ene dag gaat alles goed en de volgende dag voel je je intens verdrietig, intens depressief, wil je niet eens je bed meer uitkomen en komt er niets uit je handen. Stemmingswisselingen, het gevoel van depressie. Je hoort van vriendinnen dat dit ook bij de overgang hoort maar je bent er echt wel klaar mee. Je wil weer eens gewoon kunnen lachen en vrolijk zijn. 

’s Morgens als je op staat heb je het gevoel dat je een “oud wijf” bent, je hebt last van je spieren en gewrichten en je moet eerst “warm worden” voordat je weer normaal kunt bewegen. Dat had je je toch anders voorgesteld. 

Ik kan je hierbij helpen 

We gaan er samen voor zorgen dat jij weer de energie krijgt om leuke dingen te doen. Je gaat beter slapen zodat je ’s morgens meer uitgerust bent.  Je ligt niet meer uitgeblust op de bank. Je valt niet meer zonder reden uit naar je kinderen of je partner. Ook gaan we aan de slag met jouw overgangsklachten. Kortom, weer zijn die je was voordat de stress vat op je kreeg. 

Dus wil jij graag:

 • Die burn-out voor zijn?
 • De menopauze te lijf gaan?
 • Weer eens lekker doorslapen en ook niet nog eens je bed tussendoor hoeven te verschonen?
 • Weer lekker in je vel zitten en je niet meer zo depressief voelen?
 • Weer uitgerust wakker worden?
 • Jouw pijn en lichamelijke klachten oplossen en weer normaal kunnen opstaan in de ochtend?

Dan heb ik een hele leuke aanbieding voor je.

Het programma duurt bij elkaar 4 maanden waarbij je 4 keer naar mijn praktijk in Deurne komt en een online gedeelte waarbij ik je hulp en ondersteuning biedt. 

Aan het eind van het programma voel jij je weer fit, opgewekt, bruisend, slaap je beter en worden je lichamelijke klachten een stuk minder. Je hebt bewezen minder minder last van opvliegers, nachtzweten, stemmingswisselingen, depressieve gevoelens en je voelt je weer jezelf. 

Tijdens jouw bezoeken aan mijn praktijk krijg je een gecombineerde shiatsu – acupunctuur behandeling specifiek toegericht op jouw klachten. 

Ben jij al super enthousiast geworden? Meld je dan nu aan voor het programma. 

Totaal: € -

Wil je liever niet alle voordelen die mijn programma je biedt en ga je voor losse afspraken dat kan ook. Stuur me dan even een mailtje of vul het formulier hieronder in. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Mijn mailadres: info@shiatsudeurne.nl

Als je het formulier hieronder invult neem ik contact met je op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen. Vermeld er even bij dat het om de menopauze gaat.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam