Mirabelle

Hallo, ik ben Mirabelle en ik ben gepassioneerd over Shiatsu therapie en Chinese Kruiden geneeskunde. Als shiatsu therapeut en Herbalist heb ik de kans gehad om mijn liefde voor het helpen van vrouwen met diverse klachten tot uiting te brengen. Of het nu gaat om PCOS, menstruatie problemen of hulp bij menopauzeklachten, ik ben gek op mijn werk.

Na jaren in het bedrijfsleven gewerkt te hebben kwam ik steeds meer tot de conclusie dat daar mijn passie en mijn hart niet meer lag. 

Stress en gezondheidsklachten maakten mij ervan bewust dat het anders moest en dat het ook anders kon.

Sinds mijn eerste zwangerschap heb ik last van mijn bekken. Bekkeninstabiliteit zoals dat zo mooi heet. 

Niet alleen tijdens de zwangerschappen had ik hier last van maar ook jaren daarna nog. 

Overal ben ik geweest; fysio, bekkenfysio, osteopaat, huisarts, chiropractor…. Niets hielp. Soms werden klachten zelfs erger door de behandeling. De een schreef oefeningen voor, de ander gaf aan dat ik veel moest rusten, de volgende schreef een heel rijtje pijnstillers voor.

Uiteindelijk is Shiatsu mijn redding geweest. De vinger werd op de zere plek gelegd en ik kon weer verder met mijzelf.

Het grootse keerpunt werd voor mij het auto-ongeluk van mijn moeder. De gevolgen hiervan waren heftig, ziekenhuisbezoek na ziekenhuisbezoek volgde. De gezondheidszorg in Nederland is van goede kwaliteit maar heeft ook minder goede kanten. We werden regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd en weer terug.

Er was niemand die verder keek dan het dossier, niemand vroeg wat mijn moeder nu zelf wilde.  Dat heeft mij doen besluiten om zelf “iets alternatief” te gaan doen. Werken met mensen en verder kijken dan alleen die ene klacht. Samen werken aan het herstel zowel lichamelijk als geestelijk. 

Dat heeft mijn leven compleet verandert. 

Inmiddels ben ik al jaren Shiatsu therapeut en herborist en is het mijn missie, ja zelfs mijn passie om vrouwen met PCOS die een kinderwens hebben en vrouwen die al jaren last hebben van de menopauze of overgangsklachten ervaren en die het gevoel hebben dat ze compleet overstresst zijn en tegen een burn-out aanzitten, te helpen.

Als ik zelf gestrest ben dan loop ik ook als kip zonder kop rond te stuiteren en weet ik van gekkigheid niet wat ik als eerste moet gaan doen. Dan raak ook ik uitgeput en vermoeid en dan weet ik dat ik steeds slechter ga slapen en dat ik weer last krijg van mijn bekken.

Tot ik bij mezelf denk, hé dit werkt voor geen meter. Ga eens rustig zitten en kom tot rust. Dat werkt dus wel. 

Vanuit rust weer opnieuw gaan beginnen, dat werkt. Goed ademhalen, hoofd leeg maken is dan heel belangrijk. Dit is zeker ook belangrijk als je gediagnosticeerd bent met PCOS, stress is nog steeds een hele grote trigger voor PCOS klachten.

Wat je van mij verder nog moet weten…

Waar ik echt, echt heel blij van word?

De zon, de warmte, vakantie vieren en op zijn tijd een lekker glaasje cava of een wijntje.

Ik kan niet zonder zon…. Of in ieder geval de warmte. Hier thuis worden er altijd grappen gemaakt over mij… we gaan voor jou naar de zon en dan lig je onder de parasol naast het zwembad en bij voorkeur niet erin. 

Maar ook gezellig met z’n allen eten, een boek lezen en tijd met mijn man en 3 zonen doorbrengen en natuurlijk tijd om met vrienden gezellig te borrelen. 

Ultiem genot? Zondagochtend lekker in bad gaan, boekje erbij, koffie erbij 🙂 

Tenzij het heel mooi weer is, dan ga ik lekker naar buiten, heerlijk in de zon een boek lezen en dan lekker niks.

Door de week ben ik al druk zat, probeer ik 26 uur in een dag te stoppen, eigen bedrijf, moeder van 3 zoons, waarvan er nog 2 thuis wonen, vrouw van, baasje van onze Berner Sennen Noëlle (daar kan ik overigens ook een heel boek over schrijven), na een drukke periode waarin ik nog een pittige maar zo’n gave studie heb gevolgd blijft er weinig tijd over voor de TV (en dat vind ik echt helemaal niet erg).  

Maar mijn zondag??? Die is mij heilig.