Over mij

Wat je altijd al over mij wilde weten…….

Na jaren in het bedrijfsleven gewerkt te hebben kwam ik steeds meer tot de conclusie dat daar mijn passie en mijn hart niet meer lag. Stress en gezondheidsklachten maakten mij heel bewust van dingen die ik niet meer wilde….. dit moest anders en dat kon ook anders.

Sinds mijn eerste zwangerschap heb ik last van mijn bekken. Bekkeninstabiliteit zoals dat zo mooi heet. Maar niet alleen tijdens de zwangerschappen had ik hier last van maar ook jaren daarna nog. Tot een jaar of 5 geleden had ik hier nog zeer veel last van. 

Overal ben ik geweest; fysio, bekkenfysio, osteopaat, huisarts, chiropractor…. Niets hielp. Soms werden klachten zelfs erger door de behandelingen. De een schreef oefeningen voor, de ander gaf aan dat ik veel moest rusten, de volgende schreef een heel rijtje pijnstillers voor.

Uiteindelijk is Shiatsu mijn redding geweest. De vinger werd op de zere plek gelegd en ik kon weer verder met mijzelf.

Het grootse keerpunt werd voor mij het auto ongeluk van mijn moeder. De gevolgen hiervan waren groot, ziekenhuisbezoek na ziekenhuis bezoek volgde. De gezondheidszorg in Nederland is van goede kwaliteit maar heeft ook minder goede kanten. Het zogenaamde van het kastje naar de muur en weer terug en nog een paar keer.

Diverse specialisten moesten bezocht worden en de een schreef nog makkelijker medicijnen voor dan de ander. Maar niemand die verder keek dan het dossier, niemand vroeg wat mijn moeder nu zelf wilde. Dat heeft mij doen besluiten om zelf “iets alternatief” te gaan doen. Werken met mensen en verder kijken dan alleen die ene klacht. Samen werken aan het herstel zowel lichamelijk als geestelijk.

Dat heeft mijn leven compleet verandert. Van gestreste kip zonder kop probeer ik nu zelf de rust te bewaren en mijn ding te doen. Dat te doen wat ik écht leuk vind. Inmiddels ben ik dan eindelijk Shiatsu Therapeut en ik wil graag verder kijken dan mijn neus lang is. Mijn moeder kan ik gelukkig helpen met diverse klachten en dat doet mij goed. 

Ik ben er wel achter dat het leven Yin en Yang is → zoals dat stress pijn geeft en pijn stress geeft.

Ik zelf ben erg to-the-point, niks niet zweverig, terwijl wat ik doe best wel zweverig kan overkomen.

Tot slot: een paar weetjes! Wat of wie is nou echt Mirabelle ??

Waar ik echt, echt heel blij van word?

De zon, de warmte, vakantie vieren en op zijn tijd een lekker glaasje cava.

Gezellig met z’n allen eten, een boek lezen en tijd met mijn man en 3 zonen doorbrengen en natuurlijk tijd om met vrienden gezellig te borrelen.

Ultiem genot? Zondagochtend lekker in bad gaan, boekje erbij, koffie erbij 🙂

Tenzij het heel mooi weer is, dan ga ik lekker de tuin in ….. en dan lekker niks.

Door de week ben ik al druk zat, probeer ik 26 uur in een dag te stoppen, heb ik een eigen bedrijf,  ben ik mantelzorger, moeder van 3 jongens, vrouw van, 2 studies en een online traject volgend blijft er weinig tot geen tijd over voor de TV (en dat vind ik echt helemaal niet erg).

Maar mijn zondag??? Die is mij heilig

 

Spring naar toolbar