Published by Mirabelle on 13 juli 2018

File en Shiatsu?

Wat heeft een kilometers lange file op de A2 van Den Bosch naar Utrecht te maken met Shiatsu?

shiatsu en file

Niet iedereen is bekend met wat ik nou eigenlijk doe. Als ik zeg dat ik Shiatsu geef, krijg ik 9 van 10 keer de reactie Shiwatte?

Juist, Shiatsu.

Wat doet dat nou en waarvoor kan het allemaal gebruikt worden? Dat is een vraag die ik met enige regelmaat gesteld krijg.

Shiatsu is een massagevorm die werkt met de energie in je lichaam. De Chinezen hebben deze energie ‘Qi’ genoemd en de wijze waarop deze energie door je lichaam gaat hebben ze meridianen genoemd. Meridianen zijn eigenlijk gewoon weggetjes waar de energie over verplaatst wordt.

Niks moeilijks aan eigenlijk. Net zoals bloed door het lichaam gaat door weggetjes die wij aderen noemen gaat de Qi door het lichaam via weggetjes die meridianen heten. Het enige verschil is, bloed kun je zien en energie zie je niet en voel je niet zo duidelijk.

Het is wel mogelijk je Qi te voelen, klop bijvoorbeeld maar eens met een losse vuist een aantal keer (5 of 6 x bijv) over je arm. Aan de buitenkant omhoog en via de binnenkant naar beneden. Voel daarna maar eens wat er gebeurd…. Voel je het tintelen? Dat is de Qi die in beweging is gezet.

Wanneer je ergens pijn hebt voel je dat ook. Heb je bijvoorbeeld last van pijn in je nek en schouders dan voel je dat de hele dag. Ook dit heeft te maken met energie. Namelijk energie die vast zit en niet kan doorstromen.

Een soort file op de weg.

Dit kan een 20 kilometer file op de A2 zijn – dus veel pijn en ongemak – of het is file voor het stoplicht in het dorp. Een beetje pijn die snel verdwijnt.

Met Shiatsu zorg ik ervoor dat de file opgelost wordt. Ik haal de blokkades weg zodat het weer gaat stromen. Maar ik zorg er ook voor dat de oorzaak aangepakt wordt. Als jij bij Den Bosch al in de file staat en je moet nog naar Utrecht dan heb je er niks aan dat ik het probleem alleen in Den Bosch oplos. Nee, ik pak ook de oorzaak in Utrecht aan.

Lukt dit in één behandeling? Soms wel, maar meestal niet. Als je bij mij komt dan heb je vaak al  langer pijn. Als jij ’s-morgens wakker wordt met pijn in je rug, sta je meestal niet diezelfde dag al bij mij in de praktijk. Integendeel. Je gaat eerst proberen om er zelf vanaf te komen. Logisch.

Als je bij mij komt heb je al diverse dingen geprobeerd. Je hebt bewogen, je hebt rust genomen, je hebt pijnstillers geslikt, je hebt een ander kussen geprobeerd en braaf je oefeningen gedaan en je hoopte steeds dat het zou helpen.

Net zoals met de file, je probeert later te vertrekken, je vertrekt eerder, je neemt een omweg maar uiteindelijk sta je er toch weer in.  Totdat je besluit om het echt anders te gaan doen en je pakt de trein (haha 😉 ook daar heb je ook wel eens problemen hoor ik je nu denken).

Shiatsu helpt maar is ook geen wondermiddel. Ik help jou van je pijn af en zorg er zo goed mogelijk voor dat de pijn niet meer terugkomt.  Als je dan 2 maanden later verkeerd hebt gezeten achter je pc dan komt de pijn natuurlijk ook weer terug. Er zijn natuurlijk wel dingen die je kunt doen om dit te voorkomen. Goed in je stoel zitten en regelmatig bewegen.

Wil jij graag wat tips ontvangen over hoe jij de pijn de baas kan zijn? Vraag dan mijn e-book aan. Het is gratis en er staan waardevolle tips in.

Wil jij graag die file oplossen? Geen probleem. Je kunt altijd een afspraak met mij maken en dan gaan we samen aan de slag met jouw fileprobleem.

 

Spring naar toolbar