Vaak krijg ik de vraag…… Wat is Shiatsu nu eigenlijk?

Meestal volstaat een antwoord als drukpunt massage niet.

Het is ook lastig om in een paar woorden duidelijk te maken wat Shiatsu is en doet.

Vooral dat laatste….  Hoe leg je namelijk simpel uit dat deze vorm van massage iets anders werkt als een gewone ontspanningsmassage en hoe kan dat dan.

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk.

Een shiatsu therapeut gebruikt zijn duimen, handen en soms zelfs ellenboog en knieën om druk te geven op het lichaam om zo blokkades in energie (Qi) op te heffen. Blokkades veroorzaken namelijk pijn en ongemak bij mensen.

Shiatsu is ontstaan in Japan en China en wordt daar echt als geneeswijze gezien. In Nederland krijgen wij in de opleiding naast praktijklessen shiatsu ook les in de Chinese geneeswijzen. Dit is niet altijd even makkelijk te bevatten en toe te passen …. Alles relateren aan Yin en Yang, de 5 elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de Zang Fu (de yin en yang orgaannetwerken).

Maar wat doet Shiatsu nu precies?

Met Shiatsu werk je op meridianen en meridiaan punten. Dit zijn de energiebanen die door je lichaam lopen. Als er ergens een blokkade zit kun je pijn en ongemak ervaren. Bijvoorbeeld: heb je last van pijn in je onderrug? Natuurlijk wordt de onderrug gemasseerd maar ook andere delen van het lichaam. Want het kan zo maar zo zijn dat er in je been een blokkade zit die de energiestroom naar boven tegenwerkt wat zich uit in jouw rugklachten.

Heb je last van je schouders dan wordt vaak je been behandeld, niet omdat de masseur dit een leuke onderbreking vindt, maar omdat op je been punten zitten die schouderpijn verlichten.

Tegenwoordig ervaren steeds meer mensen stress in hun dagelijks bestaan. Dit uit zich vaak in een aantal klachten die voor een leek niets met elkaar te maken lijken te hebben en via de TCG (traditionele Chinese geneeswijzen) logischerwijs wel bij elkaar horen. Door een complete shiatsu massage worden ook deze klachten (langzaam) opgelost. Net zoals bij fysiotherapie kunnen wij ook niet alle klachten in één behandeling oplossen.

Maak eens vrijblijvend kennis met Shiatsu, in de maand januari krijg je bij het vermelden van de code happy bij een boeking 15% korting op de behandeling.

Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Shiatsu.

PS: er staat natuurlijk een lekker kopje thee voor je klaar.

Zoeken

Over Mij

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean ac lorem pretium, laoreet enim at, malesuada elit.s

Sociale Media